Новини
Політика

Народний депутат Сергій Лабазюк вважає, що українськими антикорупційними органами намагаються керувати ззовні

Кадровими призначеннями в Україні не повинні керувати ззовні. Таку думку висловив народний депутат Сергій Лабазюк в ефірі одного з загальнонаціональних телеканалів. За його словами, депутатська група «Воля народу» підтримує створення Антикорупційного суду.
«Антикорупційний суд потрібний. Ми готові голосувати. Питання інше: виключно від «Волі народу» не залежить, чи буде прийнятий даний законопроект», – наголосив він.
Політик висловив невдоволення, що по даній темі Україною намагаються керувати ззовні: «Неприпустимо, що у нас в Україні є управління ззовні: коли на нас тиснуть, антикорупційними органами управляють з-за океану, не дають змінити певних міністрів тощо. Бо ці всі питання тісно пов’язані».
При цьому С. Лабазюк зазначив, що потрібно визначитися щодо голосувань в парламенті за аудиторів Національного антикорупційного бюро.
«Сьогодні українці хочуть вироків для корупціонерів і повернення в бюджет вкраденого. Незалежний аудит має поставити всі крапки над “і”, хто як працює і чому. Затягування проведення аудиту НАБУ підриває суспільну довіру до цієї інституції», – додав нардеп.

Автор: Алла Самойленко