Новини
Події

У Хмельницькому пройшла урочиста хода за сімейні цінності

Найголовніше, що є у житті кожної людини,  це її сім’я: батьки, дідусі та бабусі, діти, онуки.  У неділю, 20 травня, хмельничани нагадали про те, як важливо сповідувати сімейні цінності.  Матусі з візочками та дітками, що міцно трималися за руки найрідніших, священики різних конфесій, мешканці міста та високопосадовці вишикувались у колонну та пройшли від костелу, що по Проспекту Миру, аж до майданчика біля кінотеатру ім. Т. Шевченка. Повні оптимізму, з посмішками вони  запрошували перехожих приєднатися до ходи. Тема розмов була лише одна – сім’ю ніколи ніщо не замінить.

Декілька тисяч хмельничан та гостей міста зібралися біля сцени, де разом прочитали молитву Отче наш.

«Світ влаштований так, що кожен з нас у важку хвилину може покластися лише на найрідніших людей. І ми маємо про це пам’ятати, нагадувати оточуючим та з такими цінностями виховувати наших дітей. Маючи міцні сім’ї, ми матимемо і міцну державу», – розпочав свій виступ митрополит Антоній.

В урочистій ході взяв участь і новопризначений голова Хмельницької обласної державної адміністрації Вадим Миколайович Лозовий.

«Дорога родина Хмельниччини, вітаю вас з таким чудовим святом. В першу чергу, хочу передати вітання від Президента України Петра Олексійовича Порошенка, і побажати кожній родині, щоб вона була міцною, заможною, щоб народжувались діти і щоб вони  були здоровими та щасливими. Кожній родині, яка сьогодні чекає своїх рідних зі сходу, де вони зі зброєю в руках боронять нашу країну від агресора, – щоб вони повернулись додому живими та неушкодженими. Слава Україні! Слава Хмельниччині!», – звернувся до присутніх Вадим Миколайович.

Окрім цього, він поділився власним секретом сімейного щастя:

«Головний секрет міцності моєї сімї – це наші з дружиною діти. Я безмежно вдячний їй за те, що маю таких двох прекрасних донечок і намагаюсь постійно нагадувати їй про це. Отож всім сім’ям я бажаю міцності, а тим, хто ще не створив свою сім’ю, – шукайте  свої половинки та цінуйте, адже в цьому і полягає головний сенс нашого життя».

Також участь у заході взяв народний депутат України Андрій Шинькович, депутати Хмельницької обласної та міської рад від політичної партії «За конкретні справи»  Віталій Олуйко, Віталій Бандирський та Іван Франко.

Юлія Кучер

Автор: Алла Самойленко