Новини
Кримінал

В Хмельницькому за отримання хабаря підполковника поліції позбавлять волі на 10 років

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою  підполковнику поліції, заступнику начальника – начальнику СВ  Кам’янець – Подільського ВП ГУ НП в Хмельницької області, що підозрюється в отриманні неправомірної вигоди в розмірі 2500 дол. США за вжиття заходів щодо закриття  кримінального провадження  та не  притягнення певних осіб  до відповідальності  (ч. 3 ст. 368 КК України) .

Так, чоловік підозрюється в тому, що будучи службовою особою, яка  займає відповідальне становище зустрівся  зі свідком в межах одного із кримінальних проваджень, що перебувають в провадженні слідчого СВ  Кам’янець – Подільського ВП ГУ НП в Хмельницької області та повідомив про необхідність надати йому 2500 дол. США  за невжиття заходів щодо притягнення до відповідальності дану особу та його співслужбовців.  Кошти підозрюваним було отримано  в приміщенні Відділу Поліції.

Одночасно слідчим суддею визначено розмір застави в розмірі  понад 350 000 грн.

Санкція ч.3 ст.368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк   до 10  років з позбавленням права обіймати певні посади.

Автор: Катерина Прокопець