Новини
Події

Вадима Лозового нагородили медаллю «Cвятого Юрія Переможця»

22 травня християни відзначають День святого Миколи Чудотворця. У Замковій церкві, що знаходиться на території старовинної фортеці, це престольне свято. Тож на святкову літургію та освячення нового іконостасу завітав митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній.

Ставши депутатом Хмельницької обласної ради від політичної партії «За конкретні справи», Вадим Миколайович Лозовий чимало часу приділяв роботі на своєму виборчому окрузі, куди входить і Меджибіж. Про справи, зроблені на благо прихожан церкви та й усієї громади, говорить і місцевий священнослужитель отець Петро:

«За ці роки чимало допомоги в облаштуванні нашого храму ми отримали від народного депутата Олександра Гереги та безпосередньо від Вадима Лозового. Це справді люди, котрі у будь-який час готові безкорисливо допомогти. Ми вдячні Богу за те, що нам зустрілися такі християни, вдячні їм за підтримку та розуміння».

Символічно перед літургією митрополит Антоній нагородив Вадима Лозового медаллю «Святого Юрія Переможця»  за заслуги з відродження духовності в Україні та утвердження Помісної Української Православної церкви.

«Мені особисто дуже приємно сьогодні виконати таку урочисту місію. Я бажаю Вам, Вадиме Миколайовичу, щоб Ви знайшли в собі сили перемогти усіх ворогів і лише добро восторжествувало у всій нашій Хмельницькій області», – наголосив митрополит Антоній.

За час співпраці з Меджибізькою громадою за підтримки Олександра Володимировича Гереги, Вадима Лозового та громадської організації «За конкретні справи» було надано чимало будівельних матеріалів, аби зберегти перлину духовності та історії Хмельниччини – Замкову церкву. Вадим Миколайович подякував за таку високу відзнаку та запевнив як священнослужителів так і присутніх:

«Для нашої команди дуже важливо було зберегти цей храм, цю пам’ятку архітектури. Тому ми не могли залишитись осторонь під час ремонтних робіт. Дуже важливо, що тепер вся громада має таке чудове, благословенне місце, куди ви можете прийти з молитвою до Бога.  Всі ці роки наші відносини були дружніми із духовенством,  з освітянами, з кожним, хто звертався до нас з ініціативами або ж підтримував започатковані нами пропозиції задля позитивних змін. І я запевняю вас, що так буде і надалі. Наша міцність у єдності, тому я переконаний, що разом з вами ми зможемо подолати всі негаразди та досягнути результату – благополуччя усієї Хмельниччини».

Також Владика Антоній відзначив Благословенною грамотою патріарха голову Летичівської районної ради Альону Олексіївну Хавхун за заслуги перед Помісною  Українською Православною церквою.

Юлія Кучер

Автор: Алла Самойленко