Новини
Події

У Хмельницькій області з продажу необробленої деревини виручать близько 91 мільйона гривень

Товарна біржа «Подільська» і  лісогосподарські  підприємства обласного управління лісового та мисливського господарства  22 травня провели в Хмельницькому  торги з продажу необробленої деревини заготівлі  третього кварталу 2018 року. Вони відбувалися в тестовому режимі: в електронній версії і з допомогою звичного раніш молотка.

Торги пройшли успішно, бо заздалегідь  була проведенавелика інформаційна діяльність товарної біржі та роз’яснювальна робота біржового комітету, які в пресі й на сайті біржі оприлюднили « Біржові бюлетені» й дали вичерпні відповіді на запитання потенційних клієнтів.

У торгах взяли участь 134 деревообробних підприємства області та інших регіонів України.   Всього продано 41 тисячу кубометрів деревини: фансировини, балансів, пиловників  різних порід, у тому числі сухостійних, дров’яної деревини. Це становить 98,4 відсотка від загального обсягу виставлених лотів. Очікувана виручка  становитиме  90,7 мільйона гривень. Кошти підуть на розвиток лісового господарства, зокрема на впровадження нових технологій вирощування лісу, а також на придбання сучасної техніки з догляду за лісом і  з переробки деревини.

Прес-служба Хмельницького ОУЛМГ

Автор: Катерина Прокопець