Новини
Події

В області визнали бездіяльність виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України визнало бездіяльність виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

Розглянувши звернення мешканця м. Кам’янець-Подільський, Відділення встановило, що діючі нормативи питного водопостачання затверджені рішенням виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради від 21 липня 2011 року №959 «Про затвердження норм витрат води споживачами».

Відповідно до вимог чинного законодавства перегляд нормативів питного водопостачання здійснюється один раз на три роки, а у разі необхідності допускається їх достроковий перегляд. Такий перегляд виконавчим комітетом Кам’янець-Подільської міської ради не проводився.

Бездіяльність виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради може призвести до того, що КП «Міськтепловодоенергія» – виконавець послуг централізованого водопостачання та водовідведення – має можливість вчиняти дії з ознаками зловживання монопольним становищем шляхом запровадження власних умов реалізації послуг. Не затвердження (перегляд) існуючих норм споживання може призвести до застосування норм, які не відповідають фактичному рівню їх надання. КП «Міськтепловоденергія» може уникати вжиття заходів, спрямованих на оптимізацію та заощадження споживання питної води, що в кінцевому результаті призведе до збільшення плати за послуги питного водопостачання.

У ході розгляду справи виконавчим комітетом Кам’янець-Подільської міської ради було прийнято рішення від 23 лютого 2018 року №169 «Про затвердження тимчасових норм витрат води та норми водопостачання населення м. Кам’янця-Подільського при відсутності індивідуальних (квартирних) засобів обліку води».

Автор: Катерина Прокопець