Новини
Кримінал

Жителів Хмельницької області ошукали на майже 65 тисяч гривень

Шестеро жителів Хмельницької області вчора, 22 травня, звернулися із заявами в поліцію про те, що їх ошукали шахраї.

66-річна жителька райцентру Дунаївці повідомила про те, що 22 травня близько 00.30 години до неї зателефонував незнайомець, який представився чоловіком племінниці і під приводом позики грошей для термінового вирішення особистих проблем, заволодів грошовими коштами в розмірі 33 тисяч гривень, які потерпіла особисто передала невстановленій особі.

Із заявою в поліцію звернувся 27-річний житель Кам’янця-Подільського, який ще 18 травня перерахував 1544 гривні за оренду квартири, оголошення про здачу якої він знайшов на одному із інтернет-сайтів. Проте домовленість виявилась фіктивною.

46-річна мешканка Шепетівки зазнала збитків від шахраїв на суму 2500 гривень. Вона кур’єром передала покупцеві конвекційну піч, яку продавала через інтернет, але грошей так і не отримала.
Ще одна 54-річна мешканка Шепетівки 20 травня теж перерахувала шахраям 5 тисяч гривень, намагаючись через один із сайтів придбати автомобіль «ВАЗ 2016».

Крім того, двоє жителів обласного центру стали жертвами псевдобанкірів. 18 травня до 67-річного хмельничанина зателефонував чоловік, який представився працівником служби безпеки банку, і під приводом блокування картки випитав у потерпілого особисті дані і зняв з рахунку 21 225 гривень. Від аналогічної шахрайської схеми постраждав ще один 32-річний житель Хмельницького, в якого 21 травня псевдобанкіри зняли з картки 1,5 тисячі гривень.

За усіма цими фактами шахрайств правоохоронці відкрили кримінальні провадження і наразі з’ясовують усі обставини, а громадян закликають завжди перевіряти будь-яку інформацію, не піддаватись емоціям і не передавати стороннім особам свої персональні дані.

Автор: Катерина Прокопець