Новини
Події

У Хмельницькому склали перелік розробників документації із землеустрою з порушенням

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України повідомляє про те, що  Управлінню земельних ресурсів та земельної реформи департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради рекомендовано припинити дії з ознаками антиконкурентних. Внаслідок таких дій окремим суб’єктам господарювання створюються дискримінаційні умови діяльності порівняно з конкурентами.

Розглянувши звернення фізичних осіб-підприємців, Відділення встановило, що Управлінням адміністративних послуг їх було виключено із рекомендованого переліку розробників документації із землеустрою, які проводять свою професійну діяльність на території міста Хмельницький.

До переліку розробників документації із землеустрою, які проводять свою професійну діяльність на території міста Хмельницький, включено близько 30 суб’єктів господарювання, які відповідно до Закону України «Про землеустрій» мають право виконувати землевпорядні роботи.

Рекомендований перелік подається Управлінням земельних ресурсів та земельної реформи Департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради до Управління адміністративних послуг для інформування суб’єктів звернень адміністративних послуг про розробників документації із землеустрою.

Відповідно до чинного законодавства про землеустрій, Держгеокадастр веде Державний реєстр сертифікованих інженерів-землевпорядників, які отримали кваліфікаційний сертифікат. Інформація з Реєстру надається фізичним і юридичним особам безкоштовно. До Державного реєстру включено 5200 сертифікованих інженерів-землевпорядників, які отримали кваліфікаційний сертифікат.

Департамент архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради та Управління земельних ресурсів та земельної реформи Департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів не мають повноважень для внесення змін (включення чи виключення суб’єктів господарювання) до Державного реєстру сертифікованих інженерів-землевпорядників, а Управління адміністративних послуг оприлюднює неповну інформацію щодо переліку розробників документації із землеустрою.

Відділення рекомендувало Управлінню земельних ресурсів та земельної реформи Департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради скасувати рекомендований перелік розробників документації із землеустрою, що проводять свою професійну діяльність на території міста Хмельницький, та зазначати лише джерела отримання повної інформації про сертифікованих інженерів-землевпорядників.

Автор: Алла Самойленко