Новини
Кримінал

У Віньковецькому районі молодик посварився із співмешканкою та втік на машині свого товариша

Віньковецькі патрульні в одному із сіл району затримали хмельничанина, який в друга вкрав автомобіль «Skoda Favorit» та втік.

27 травня, в недільний вечір двоє товаришів, 35-річний власник авто та 28-річний викрадач, відпочивали в одній компанії. Невдовзі під час застілля алкоголь спричинив сімейний скандал між молодшим з чоловіків та його співмешканкою.

Поки старший із товаришів зі своєю дружиною залагоджували конфлікт та заспокоювали жінку, захмелілий молодик вийшов надвір та сів за кермо автівки свого друга. Ключі були у замку запалювання, тому чоловік вирішив скористатись нагодою та вирушив у Віньковецький район до родичів.

Власник викраденої автівки, виявивши його відсутність, одразу звернувся до поліції. Правоохоронці одразу зорієнтували на пошуки авто колег з усієї області. Незабаром схожий автомобіль працівники групи реагування патрульної поліції помітили у селі Охримівці Віньковецького району. Щоправда, водій напідпитку дорогою уже встиг добряче його пошкодити.

Працівники поліції затримали підозрюваного, а машину доставили на штрафмайданчик.

Наразі за даним фактом відкрите кримінальне провадження за статтею 289 Кримінального кодексу України — Незаконне заволодіння транспортним засобом. Санкція цієї статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу у розмірі від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Крім того, на чоловіка склали адміністративний протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп‘яніння.

Автор: Катерина Прокопець