Новини
Надзвичайні події

Мерія та поліціянти Хмельницького повідомили подробиці жахливої ДТП

У Хмельницькому 29 травня близько 23:50 по вулиці Вінницьке шосе легковик зіткнувся із причепом КАМАЗу.  Встановлено, що легковик рухався у сторону міста Хмельницького із відпочинку.

В результаті ДТП загинуло двоє людей та ще п’ятеро травмовано. Серед травмованих двоє дорослих та  троє дітей 2007 та 2009 року народження.. А щодо загиблих – чоловік та жінка 1985 та 1986 р.н. Разом з ними їхали і їхні діти. Одна з яких дівчинка 2009 р.н. знаходиться у дуже важкому стані, сьогодні вранці була прооперована.

За попередніми данними, по вулиці  Вінницьке шосе на узбіччі був припаркований КАМАЗ із причепом, який перевозив ліс. За словами водія вантажівки, він зупинився для певних ремонтних робіт. Авто стояло із включеними габаритами та з виставленим знаком аварійної зупинки.

Водій авто Nissan Lif рухався по правій стороні дороги, дещо виїхавши на узбіччя, правим боком в’їхав у причеп вантажівки. Внаслідок зіткнення авто розвернуло на зустрічну полосу та була повністю зруйнувана права сторона легковика. За словами прес-служби Патрульної поліції  в Хмельницькій області, водію дуже пощастило, що на зустрічній полосі не було інших авто.

Водій КАМАЗу – 39-річний мешканець Красилова, а за кермом Nissan Lif був 38-річний мешканець Хмельницького. Як вдалось встановити, останній з них є посадовцем Хмельницької міської ради. Доречі, авто також належить міській мерії, який був закріпленим за ним. Наразі посадовця взято під варту в ізоляторі тимчасового тримання за статею 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

За словами мера міста Хмельницького, водій легковика – директор департаменту освіти та науки Миколаїв Роман Дмитрович. Одна із загиблих – завідувачка дитячого садку №53, інший чоловік – працівник департаменту освіти та науки Хмельницької мерії.  Також Олександр Симчишин запевнив, що Романа буде звільнено.

По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає обмеження волі на строк до 10 років та позбавлення водійських прав до 3 років.

Також усі слідчі з управління задіяні до розслідування цієї справи, збираються докази обставин ДТП.

Затримана особа скористалась своїм правом, передбаченим статею 63 Конституції України. Згідно якої особа може не давати показів відносно себе або своїх рідних та близьких.

Під час опитування посадовця, ще як свідка, опитуваний сказав, що не пам’ятає як сів за кермо авто. На місці події він відмовився проходити тест на визначення алкогольного сп’яніння, тому у наркологічному диспансері взято зразки крові та проводиться експертиза. Поліціянти та слідчі проводять низку інших експертиз. Також зібрана максимальна кількість даних, які допоможуть довести вину цієї особи і не дозволять втекти від відповідальності.

Слідчі та патрульні області просять усіх хто має відео та фото докази звернутись до управління Патрульної поліції у Хмельницькій області та надати матеріали, які допоможуть слідству.

Катерина Прокопець

Автор: Катерина Прокопець