Новини
Події

В Хмельницькому через порушення природоохоронного законодавства завдано шкоду на чималу суму

16 травня цього року на «Гарячу» телефонну лінію Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області надійшло звернення мешканців міста Хмельницького щодо перевірки законності зняття ґрунтового покриву та знесення зелених насаджень по вулиці Лісогринівецькій.

Під час перевірки зазначених у зверненні фактів, Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області було встановлено самовільне зайняття невідомими особами земельної ділянки площею 132,72 м2, зняття на ній родючого шару ґрунту без спеціального дозволу та знесення зелених насаджень. Окрім того, Інспекцією було встановлено, що дана земельна ділянка відноситься до охоронної зони лісового заказника місцевого значення в Україні – «Лісогринівецький заказник».

Внаслідок порушень вимог природоохоронного законодавства розмір шкоди, спричиненої самовільним зайняттям земельної ділянки, зняттям ґрунтового покриву та незаконною рубкою дерев склала 28843 грн.

Вказані факти свідчать про умисні дії, спрямовані на знищення територій, взятих під охорону держави та об’єктів природно-заповідного фонду, відповідальність за які передбачені ст..252 Кримінального Кодексу України. Матеріали по даному факту передані до Хмельницького відділу поліції.

Автор: Катерина Прокопець