Новини
Надзвичайні події

В ніч на 31 травня патрульні Хмельницького ловили нетверезих водіїв: результати не втішили

31 травня, близько 12-ї години ночі, на автомобільній дорозі Н-03 «Житомир – Чернівці» патрульні за порушення Правил дорожнього руху зупинили автомобіль ВАЗ-2121.

пілкуючись із 32-річним водієм, патрульні помітили, що він має явні ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловіка перевірили на алкотестері, який показав позитивний результат – 1,17 проміле, що більш як у 5 разів перевищує допустиму норму. Патрульні склали на кермувальника адміністративний протокол за частиною 1 статті 130 КУпАП.

Ще одного нетверезого водія зупинили близько 1-ї години ночі, в місті Хмельницькому, на вулиці Західна-Окружна. 30-річний чоловік перебував за кермом автомобіля ВАЗ-21051. Під час спілкування із ним поліціянти помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння, а саме: нечітку вимову, стійкий запах алкоголю з порожнини рота та тремтіння кінцівок.

Водію запропонували пройти тест на стан алкогольного сп’яніння на приладі «Драгер». Результат тесту підтвердив здогадку патрульних. Так як чоловік уже не вперше в цьому році сідає за кермо напідпитку, за повторне протягом року вчинення правопорушення поліціянти склали на нього адміністративний протокол за частиною 2 статті 130 КУпАП. Також, чоловік керував автомобілем, будучи позбавленим права керування транспортними засобами, тому патрульні винесли на нього постанову за частиною 4 статті 126 КУпАП.

Останній випадок стався близько 4-ї години ранку в місті Хмельницькому на вулиці Красовського. Патрульні зупинили автомобіль BMW за порушення Правил дорожнього руху. В ході спілкування з водієм у поліціянтів виникла підозра, що чоловік знаходиться в стані алкогольного сп’яніння. 40-річному кермувальнику запропонували пройти тест на стан алкогольного сп’яніння, від чого він відмовився у встановленому законом порядку в присутності двох свідків. Так як чоловіка уже двічі протягом року зупиняли за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, патрульні склали на нього протокол за частиною 3 статті 130 КУпАП.

Патрульна поліція Хмельницької області закликає водіїв бути свідомими та відповідальними, неухильно дотримуватись ПДР та в жодному разі не сідати за кермо напідпитку. 

Автор: Катерина Прокопець