Новини
Суспільство

Грошова колекція працівника Хмельницької АЕС з енергетичної тематики – найбільша у світі

На Хмельницькій АЕС зафіксовано чергове досягнення кореспондента газети «Перспектива» Олександра Шустерука під егідою Національного проекту «Книга рекордів України» – його колекція грошових знаків за тематикою «Електроенергетика» визнана найбільшою у світі.

Це засвідчено у відповідному документі – Дипломі – текст якого у присутності керівництва ХАЕС, всіх його підрозділів оприлюднив голова профкому електростанції Михайло Гук. Він зазначив, що у період реєстрації в колекції за тематикою «Електроенергетика» нараховується 154 грошових знаки – банкнот та монет, – які перебували або перебувають в грошовому обігу 52 країн світу.

У формуванні тематичного зібрання враховані такі напрямки електроенергетики, як ГЕС, ТЕС, ядерні реактори, сонячні модулі, вітрові установки, лінії електропередач, символіка у сфері електроенергетики (емблеми атома, стилізовані зображення елементів енергетичних об’єктів), портрети дослідників електроенергетики. Колекція була представлена на виставках у Нетішинському міському краєзнавчому музеї, інформаційному центрі Хмельницької АЕС та оприлюднювалась у наукових роботах та публікаціях ЗМІ.

На сьогодні журналіст Олександр Шустерук є неодноразовим дипломантом Національного проекту «Книга рекордів України» та автором організації низки культурно-мистецьких заходів в місті енергетиків та регіоні розташування ХАЕС.

Під час церемонії засвідчення світового рекорду Михайло Гук сказав: « Приємно, що на Хмельницькій АЕС є багато цікавих неординарних особистостей, які допомагають людям подивитись на світ очима допитливості, оптимізму, цікавих пошуків та звершень».

Інформаційний центр ВП «Хмельницька АЕС»

Автор: Тетяна Новак