Новини
Події

До Дня селища у Чемерівцях відкрили оновлену спортивну школу

День Чемерівців – день відкриттів. Другого червня  Чемеровецька громада святкувала день свого центрального населеного пункту. З самого ранку на центральні площі міста було людно: тут і мешканці району, і представники місцевих органів влади. Атмосфера була дійсно святкова, адже саме цей день став історичним у житті кожного чемирівчанина. За сприяння народного депутата України Олександра Гереги та засновниці ГО «За конкретні справи» Галини Гереги колишня ДЮСШ отримала нове життя.

«Насправді, я пам’ятаю свої відчуття минулого року, коли до нас приїхав відомий хореограф Амадор Лопес аби провести майстер-класи для молоді. В зливу сховатися ми могли лише у великому залі спортивної школи, однак підлога була майже знищена, а стеля протікала. Ми маємо понад 400 різних спортсменів, які регулярно відвідують гуртки, мають непогані здобутки, але тренування проходили у жахливих умовах. Тож ремонт у спортивній школі для нас був справді мрією, коштів на цей проект ми не мали, тому звернулись до нашого народного депутата України Олександра Гереги з проханням допомогти. І вже сьогодні ми маємо сучасні зали для наших діток, для нашої молоді. На мою думку, це відмінний подарунок для молоді та стимул працювати над собою, а відтак – тішити усіх новими перемогами», – розповіла голова Чемеровецької районної ради Світлана Павлишина

Усі з нетерпінням чекали побачити, яких же неймовірних змін зазнала спортивна школа. І от урочистий момент настав – червону стрічку перерізали засновники громадської організації «За конкретні справи» Галина Федорівна та Олександр Володимирович Гереги разом з головою Хмельницької обласної державної адміністрації Вадимом Миколайовичем Лозовим.

«Ми з задоволенням хочемо вам продемонструвати ті зміни, яких зазнала ваша спортивна школа. Я сподіваюсь, що це буде натхненням для нових цікавих проектів, а відновлений спортивний зал принесе багато задоволення дітям, мешканцям та всім тим, хто буде його відвідувати та працювати у ньому. Ми намагались зробити все на найвищому рівні, аби ви відчували справжній комфорт, аби досягали більше результатів», – звернулась до присутніх Галина Федорівна Герега.

Сучасний тренажерний зал, кімната для тхеквондо, зал важкої атлетики та світлий, просторий, а головне, європейський зал для ігрових видів спорту, новенькі роздягальні та тренерські, душові та вбиральні – все це ще рік тому було мрією для і Чемеровецької громади. Сьогодні  це – реальність. Понад 400 спортсменів вже одразу продемонстрували свої вміння та здобутки і тим самим вкотре довели, що не дарма стільки сил та натхнення було вкладено у цю споруду. Однак основні перемоги ще попереду.

«Ми робимо ще один крок назустріч молоді, назустріч здоровому способу життя. У цьому комплексі є дійсно прекрасні роздягальні, душові, спортивні зали,  сучасне обладнання. Нам буде дуже приємно спостерігати як в цей комплекс приходитимуть нові спортсмени, які гратимуть в футбол, волейбол, баскетбол, займатимуться іншими видами спорту. Я рахую, що ще один оновлений центр дозвілля справді потрібен такому новому і сучасному містечку Чемерівці», – звернувся до присутніх народний депутат України Олександр Герега

Пройшло досить небагато часу після об’єднання мешканці як Чемеровець так і інших сіл які увійшли в громаду, але вони вже мають здобутки, якими можна хизуватися. Позитивних змін зазнали усі населені пункти. Отож не зрадили традиціям і потішили присутніх урочистим відкриття алеї врядування – на ній викарбувані усі населені пункти громади, а також нагадування про магдебурзьке право. Завітали на святкування  і представники влади області. Голова Хмельницької обласної державної адміністрації Вадим Лозовий та перший заступник голови Хмельницької обласної ради Неоніла Андрійчук. Разом з чемерівчанами вони вшанували пам’ять героїв Небесної сотні та поклали квіти до монументу українського Кобзаря. Вадим Лозовий відзначив:

«Мені дуже приємно сьогодні разом з вами святкувати день Чемерівців, приємно передати вітання вам і від Президента України Петра Порошенка.  Чемеровецька об’єднана територіальна громада – це яскравий приклад того, що реформа децентралізації справді створена для покращення рівня життя людей. Ви разом із місцевою владою вже зуміли досягнути певних результатів за досить недовгий проміжок часу, і я переконаний, що надалі змін буде ще більше. Адже сьогодні над реформами працює і Президент, і Уряд, і народні депутати, величезний внесок у реалізацію програм вносите і ви. Я від усієї душі бажаю вам та вашій громаді миру та процвітання, розвитку та реалізації задуманого».

Чемеровецький район – один з тих, що найбільш знайомий з роботою народного депутата України Олександра Володимировича Гереги та його команди «За конкретні справи». Завдяки тісній співпраці громади зі своїм обранцем, тут школи отримували нові покриття, будинок культури –  новий фасад та вікна, вихованці дитячих садків – сучасні умови для щасливого дитинства. Не зрадили традиціям і цього разу, підготували ще один сюрприз до дня селища.

«Наша команда бере обов’язок – до початку нового навчального року, встелити новою бруківкою вхід до центрального Чемеровецького парку відпочинку аж до фонтанів. Це буде наш перший крок до змін, але я впевнений, що наступні дії будуть і за вашим головою громади Олександром Володимировичем Собанем та головою Хмельницької обласної державної адміністрації Вадимом Миколайовичем Лозовим. І тоді спільними зусиллями ми зробимо з цього прекрасного місця справжній парк відпочинку і дозвілля»,  – підсумував Олександр Герега

Такі подарунки неодмінно оцінить кожен, адже центральний парк щоденно збирає  відпочиваючих різних вікових категорій, приймає гостей та зірок естради. Голова Чемеровецької ОТГ Олександр Собань переконаний: попереду ще більше нових змін, адже коли працює команда професіоналів, команди справді дієвих людей, інакшого результату бути не може.

У цей святковий, спекотний вихідний день команда народного депутата Олександра Гереги підготувала ще один сюрприз – усі відпочиваючі у центральному парку чемерівчани та гості райцентру отримали можливість відірватися на повну під час концерту гурту «Друга ріка».

 

Юлія Кучер

Автор: Алла Самойленко