Новини
Надзвичайні події

“Кавову” проблему на Хмельниччині чоловіки вирішували з ножем

Шепетівський міськрайонний суд визнав винним 25-річного жителя району в нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння (ч. 1 ст. 121 КК України) і призначив остаточне покарання – 6 років ув’язнення.

Як встановив суд, обвинувачений разом з двома односельцями розпивали алкоголь поряд із магазином, де працювала його цивільна дружина. Якраз із-за претензій одного із товаришів по чарці до жінки, мовляв, та не хоче приготувати кави, і розпочалася сварка. Образившись на звинувачення, чоловік продавчині взяв в магазині господарського ножа і вдарив ним кривдника. Завдані поранення медики кваліфікували як тяжкі тілесні ушкодження.

Заслухавши учасників судового процесу й дослідивши письмові докази, суд дійшов до висновку про винуватість чоловіка. При призначенні покарання Феміда врахувала суспільну небезпеку скоєного злочину, а також те, що він вчинив його, перебуваючи на іспитовому терміні (засуджений Залізничним районним судом  м.Львова від 20 квітня 2015 року за ч.2 ст. 296 КК України, «Хуліганство», до 2 років позбавлення волі й звільнений від його відбування з 3-річним іспитовим строком).

«Тому покарання йому слід призначити у виді позбавлення волі у межах санкції ч.1 ст.121 КК України, та на підставі ст.71 КК України до призначеного покарання частково приєднати невідбуту частину покарання за вироком Залізничного районного суду м.Львова», – ідеться у вироку, який ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду області.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Алла Самойленко