Новини
Інфраструктура

Хмельницька дорога М-12 перебуватиме на особистому контролі:Вадим Лозовий

4 червня, в рамках робочої зустрічі, голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий поспілкувався з представниками китайської компанії Сіньцзян Комм’юнікейшнз Констракшн Груп Ко. Лтд. («Xinjiang Communications construction Group Co.,Ltd.»), яка має здійснювати ремонтні роботи на дорозі М-12. (відрізок дороги від с. Головчинці і до кордону із Вінницькою областю).

Причиною зустрічі стало призупинення виконання комплексу ремонтних робіт на даному відрізку дороги та відсутність страхового полісу.

Представники китайської компанії повідомили, що є труднощі з обсягами будівельної сировини – ґрунту та щебеню, а також з питанням електропостачання на ділянці, яке буде необхідне під час виконання робіт.

В свою чергу, голова адміністрації Вадим Лозовий зауважив, що попри безліч зустрічей та нарад, представники китайської компанії так і не надали графік виконання робіт та постачання матеріалів. Відтак, очільник області висловив занепокоєння  щодо недотримання та невиконання останніми своїх прямих обов’язків.

Що стосується питання надання ґрунту та щебеню, Вадим Миколайович зазначив, що Головчинецький гранкар’єр має можливість надавати щомісяця 50 тис.т. щебеню, що вистачить для початку ремонтних доріг.

Крім того, очільник області дав доручення представникам Держгеокадастру вивчити питання щодо земельних ділянок, де планується здійснюватись забір ґрунту.

На завершення, голова адміністрації запевнив учасників зустрічі у всебічній підтримці, але за умови, якщо представники китайської компанії нададуть відповідні документи, згідно яких проводитимуться ремонтні роботи.

Автор: Катерина Прокопець