Новини
Кримінал

В Хмельницькому чоловік жорстоко вбив свою вагітну співмешканку

30 травня близько 12:34 до чергової частини Південно-Західного відділення поліції надійшло повідомлення від колег потерпілої про те, що місцева жителька мікрорайону Гречани лежить в неприродній для людини позі без ознак життя.

Правоохоронці з’ясували, що жінка 1990 року народження, працювала касиром в одному із банків обласного центру. Коли вона не вийшла на роботу та не відповідала на телефонні дзвінки, тоді співробітники банку вирішили провідати,  знаючи, що дівчина вагітна.

Двері у квартиру були незамкнені, а просто прикриті. Зайшовши в квартиру по вулиці Курчатова, колеги побачили, що дівчина лежить на підлозі однієї з кімнат мертва та із зашморгом від ременя сумки на шиї. Тоді вони одразу ж зателефонували до поліції. На місце виїхала слідчо-оперативна група Південно-Західного відділення поліції.

За попередньою інформацією, напередодні між дівчиною та її співмешканцем виникла суперечка. За словами злочинця, суперечка виникла на основі того, що він споживав наркотики, а його кохана була дитиною із порядної сім’ї без шкідливих звичок. Вона почала робити йому зауваження. На базі цього між ними виник конфлікт. Після цього він втік.

32-річного співмешканця потерпілої, на якого впала підозра, на місці події не було. Орієнтування на чоловіка розіслали усім екіпажам патрульної поліції. І впродовж двох годин в одному з дворів по вулиці Шевченка його виявили і затримали. Як показала експертиза, зловмисник перебував у стані наркотичного сп’яніння.

Чоловікові вже оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого п.2 ч. 2 ст 115 (Умисне вбивство малолітньої дитини або жінки, яка завідомо для винного перебувала у стані вагітності) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічного ув’язнення. На період досудового розслідування суд взяв чоловіка під варту.

На період досудового розслідування суд взяв його під варту. Згідно п.2 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, зловмиснику може загрожувати до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Автор: Катерина Прокопець