Новини
Бізнес

З початку року у Хмельницькому суттєво зросли податкові надходження

Протягом січня-травня 2018 року Головним управлінням ДФС у Хмельницькій області проадміністровано до бюджетів усіх рівнів 3 мільярди 665 мільйонів гривень податків та зборів. Це на 789,4 мільйона гривень, або на чверть перевищує показники попереднього року.

До державного бюджету забезпечено збір надходжень у сумі 1 мільярд 546 мільйонів гривень. Таким чином індикативне завдання по платежах виконано на 102,4 відсотка, додатково отримано 36,5 мільйона гривень.

Особливо помітним є ріст надходжень податку на прибуток – його платники краю сплатили в сумі, що на 60,5 відсотка перевищує індикативний показник. Розмір додаткових надходжень при цьому сягає 73,5 мільйона гривень.

Місцеві бюджети Хмельниччини отримали 2 мільярди 119 мільйонів гривень податків і зборів. Забезпечено темп росту на рівні 124 відсотка, що у грошовому виразі становить 412,9 мільйона гривень. Загалом виконання індикативу склало 109 відсотків, а це значить, що у розпорядження територіальних громад додатково надійшло 167,5 мільйона гривень.

«Показово, що у ході зустрічей з бізнесом ми робимо постійний акцент на тому, що сумлінно сплачувати податки – це престижно і патріотично. При цьому представники промислової та підприємницької спільноти у діалозі, як мовиться, виявляють змагальність і самі наголошують на тому, що вони сплачують податки прозоро і сумлінно. Власне це і є реальне й результативне наповнення бюджетів усіх рівнів, яке забезпечує соціально-економічний поступ. Ще одна складова системного бюджетного процесу – сучасне і якісне сервісне обслуговування платників, яке створює рівні і конкурентні умови для роботи бізнесу», – підкреслив начальник Головного управління ДФС у Хмельницькій області Сергій Ковальчук.

Автор: Катерина Прокопець