Новини
Події

У Полонному визнали бездіяльність міської ради

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України визнало бездіяльність Полонської міської ради Об’єднаної територіальної громади порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

Розглянувши лист виконавчого комітету Полонської міської ради Об’єднаної територіальної громади, Відділення встановило, що рішенням «Про встановлення режимів роботи в торгівельних закладах, закладах ресторанного господарства та дозвілля, розташованих на території міста», було вирішено заборонити продаж алкогольних напоїв з 23.00 до 11.00 години, без відповідного погодження з власником об’єкту торгівлі.

Відповідно до вимог чинного законодавства зручний для населення режим роботи спеціалізованих магазинів, спеціалізованих відділів, секцій інших форм власності встановлюється виконавчими органами сільських, селищних, міських рад за погодженням з власником цього об’єкта. Вказані повноваження стосуються встановлення (лише за погодженням з власником) саме режиму роботи, тобто розподілу робочого часу протягом відповідного календарного періоду (дня, тижня, місяця, року), але не встановлення обмеження на реалізацію певного виду продукції (товарів) у визначений органом місцевого самоврядування проміжок доби.

Отже, місцева рада не має повноважень самостійно встановлювати постійну, не на час проведення масових заходів, заборону продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та пиво, в тому числі у певні години доби.

У ході розгляду справи виконавчим комітетом Полонської міської ради Об’єднаної територіальної громади було прийнято рішення від 29 листопада 2017 року №219 «Про внесення змін у рішення виконкому Полонської міської ради від 25.08.2010 року №2408 «Про встановлення режимів роботи в торгівельних закладах, закладах ресторанного господарства та дозвілля, розташованих на території міста».

 

Автор: Катерина Прокопець