Новини
Події

У Дунаєвецькому психоневрологічному інтернаті не знали, за яку рибу заплатили гроші

На Хмельниччині за втручання прокуратури розірвано договір про закупівлю продуктів харчування для підопічних психоневрологічного інтернату.

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» при проведенні Дунаєвецьким психоневрологічним інтернатом державних закупівель продуктів харчування.
Встановлено, що у лютому цього року між комунальним закладом та фізичною особою – підприємцем укладено договір про закупівлю риби на суму 128 тис. грн.
Однак, всупереч вимог законодавства у договорі купівлі-продажу, не визначено, яка саме це має бути продукція, її найменування, асортимент, а також вимоги щодо якості.
У зв’язку із цим, встановити, які саме продукти потраплять на стіл до підопічних закладу неможливо.
Окрім цього, порушення принципів здійснення публічних закупівель створює умови для обмеження конкуренції та неефективного використання бюджетних коштів.
«Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання договору про закупівлю продуктів недійсним», – повідомив перший заступник керівника Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Юрій Вятровський.
Під час розгляду справи господарським судом Хмельницької області, відповідачами договірні відносини припинено у добровільному порядку.

Автор: Алла Самойленко