Новини
Культура

Кіно-подія міжнародного рівня: Хмельниччина приймає фестиваль короткого метру

3241 робота зі 120 країн світу, три локації і три дні суцільного кіно – саме так паралельно із Днем молоді та «Respublica family fest» у Кам’янці-Подільському 22-24 червня проходитиме масштабна кіно-подія – фестиваль короткого метру «Бруківка».

Другий фест проходить з приставкою «міжнародний». Однак для організаторів несподівано ці слова виявилися не просто словами. За період оголошення конкурсу на захід подали свої короткометражки режисери-аматори і режисери-професіонали зі 120 країну світу різних континентів, а це – 3241 робота. Після відбору на фестиваль потрапили тільки 106 фільмів: 65 – з України та 41 – з 37 країн таких, як Сербія, Венесуела, Польща, Індія, Бразилія, США, Франція, Албанія, Японія, Уругвай, Колумбія і багато інших.

Тож упродовж трьох днів усі ці стрічки зможуть безкоштовно переглянути як кам’янчани, так і гості міста. Основна локація для показу фільмів – велика зала міського будинку культури. Тут же відбуватимуться і виступи відомих кіноособистостей, творчі вечори.
Виступи ді-джеїв, музичних гуртів, робота ярмарку особливих подарунків, настільні ігри проходитимуть у холі БК, а показ фільмів 18+ – у розважальному закладі «ZAGATA BAR».

У журі буде багато відомих акторів, сценаристів і режисерів – його очолить Володимир Філіппов, режисер, зокрема, таких відомих стрічок, що знімалися в нашому місті, як «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» і «Іван Сила». Про своє бажання виступити в Кам’янця заявив і відомий актор театру та кіно, Народний артист України Богдан Бенюк.

Кава, попкорн, сучасне кіно і гарний настрій – що ще потрібно для гарного проведення часу. Тож обирайте свій захід із програми, яку ми подаємо нижче, а краще одразу всі, і приєднуйтеся до кіноатмосфери в Кам’янці-Подільському!

Програма ІІ Міжнародного кінофестивалю «БРУКІВКА»

Джерело

Автор: Алла Самойленко