Новини
Події

Мешканець Старокостянтинівського району нишком нарубав дубів на 100 тисяч гривень

Засудженого за незаконну порубку дерев мешканця Хмельниччини зобов’язано сплатити до бюджету шкоду, завдану кримінальним правопорушенням.

Органами прокуратури області вживаються заходи щодо стягнення до бюджету шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.
Так, обвинувачами Шепетівської місцевої прокуратури в суді доведено вину мешканця Старокостянтинівщини у вчиненні незаконної порубки лісу на території Ізяславського району.
Чоловік з корисливих мотивів у серпні минулого року здійснив порубку багатолітніх насаджень – 7 дерев породи дуб черешчатий та завдав навколишньому природному середовищу шкоду на суму близько 100 тис. грн.
За результатами судового розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка дерев). Засудженому призначено покарання у виді 1 року позбавлення волі, від відбування якого його звільнено із встановленням іспитового строку терміном 1 рік.
Разом з тим, з метою захисту інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення шкоди, завданої довкіллю.

Автор: Алла Самойленко