Новини
Кримінал

У Нетішині трьох розбишак покарали за бійку у кафе

Нетішинський міський суд визнав винними у хуліганстві, вчиненому групою осіб (ч. 2 ст. 296 КК України), трьох місцевих жителів і призначив покарання у виді двох років позбавлення волі, звільнивши від його відбування з іспитовим строком.

Події, що посадили молодих людей на лаву підсудних, сталися в ніч на 14 листопада 2017 року. У місцевому кафе відпочивали дві компанії. Відвідувачу за одним столиком не сподобалося, що за іншим хтось одягнув шапку на зразок «балаклави», тож вирішив її скинути власноруч. Це стало початком бійки, у якій виявилося троє потерпілих та стільки ж обвинувачених у хуліганстві.

«Постановою Пленуму Верховного Суду України «Про судову практику у справах про хуліганство» № 10 від 22.12.2006 року передбачено, що за ознакою  особливої  зухвалості  хуліганством може бути визнано   таке   грубе   порушення   громадського   порядку, яке супроводжувалось,  насильством із завданням потерпілим особам побоїв або заподіянням  тілесних  ушкоджень,  знищенням  чи  пошкодженням  майна,  тимчасовим    припиненням    нормальної    діяльності    установи, що мало місце в діях обвинувачених», – констатує суд у вироку, який ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

Джерело

Автор: Алла Самойленко