Новини
Кримінал

Через алкоголь на Хмельниччині чоловік побив брата

До апеляційного суду області звернувся обвинувачений із оскарженням вироку Шепетівського міськрайонного суду, яким його було визнано винним в нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження братові, від якого той помер. У скарзі пояснив, що вирок незаконний, бо суд дав неправильну правову оцінку обставинам і помилково дійшов висновку про його винуватість у вчиненні злочину, а ще не врахував, що він утримує малолітню дитину. Тож просив вирок скасувати і винести новий.

«Проте винуватість обвинуваченого у нанесенні тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, підтверджена сукупністю досліджених у судових засіданнях та належно оцінених судом доказів, – констатує в ухвалі колегія суддів апеляційного суду. – Висновок суду першої інстанції про доведеність винуватості К. у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.121 КК України, відповідає фактичним обставинам кримінального провадження, є обґрунтованим, підтверджений сукупністю зібраних у кримінальному провадженні та детально викладених у вироку доказів, яким дана належна правова оцінка».

Нагадаємо, сімейна трагедія сталася в ніч на 8 лютого цього року. Двоє рідних братів, що разом у квартирі в Шепетівці пили алкоголь, посперечалися: один з них підозрював іншого у викраденні в нього керамічної плитки. Конфлікт переріс у бійку. Обвинувачений, за висновками експертів, наніс потерпілому близько 10 сильних ударів по голові і тулубу, від яких той помер на місці події.

Шепетівський міськрайонний суд засудив 39-річного чоловіка до 8 років позбавлення волі.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець