Новини
Спорт

Хмельничанка поставила новий рекорд світу з пауерліфтингу

10 червня у місті Калгарі, яке знаходиться в Канаді, пройшов Чемпіонат світу із класичного пауерліфтингу. 

Першою з юніорської збірної України на чемпіонаті стала хмельницька тренерка місцевого спортзалу Щавінська Тетяна, у ваговій категорії до 47 кг.

Показавши третій результат у присіданні- 112,5 кг,  змагання у жимі закінчила з результатом – 83 кг, що нині являється новим рекордом світу серед юніорок.

А заключна спроба на 142,5 кг у тязі принесла їй малу золоту нагороду в останній вправі, новий рекорд Європи серед юніорок у сумі триборства- 338 кг, а найголовніше- титул чемпіонки світу серед юніорок.

Цікавим фактом є те, що це вже другий чемпіонський титул світового масштабу для Тетяни за останні три тижні. 18 травня хмельничанка стала чемпіонкою світу з класичного жиму лежачи у Фінляндії серед жінок відкритої групи. 

Також на Чемпіонаті світу підкорила світові п’єдестали  кам’янчанка Ткачук Катерина. Бронзова нагорода в сумі триборства у ваговій категорії до 63 кг серед дівчат з результатом – 347,5 кг, мала срібна медаль у присіданні- 130 кг, золото у жимі з рекордом Європи серед дівчат- 87,5 кг.

Нагадаємо, що це вже другий чемпіонат світу для Катерини за останні два місяці, а між ними вона ще здобула титул чемпіонки Європи.
  

Катерина Прокопець

 

Автор: Катерина Прокопець