Новини
Кримінал

Хмельницькі прокурори довели вину злочинця, який ледь не вбив людину

Працівниками Хмельницької місцевої прокуратури у суді доведено вину жителя Хмельницького району, який у березні 2015 вчинив хуліганство та замах на умисне вбивство.
Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння та, за словами останнього, дорогою додому заблукав.
Потрапивши на територію місцевого товариства в с. Грузевиця Хмельницького району, близько 22 години зловмисник проник до виробничих приміщень підприємства, де на той час перебувало двоє працівників, та в одній із кімнат прибрав до рук кухонного ножа.
Реалізуючи свій злочинний умисел на вбивство людини та діючи з хуліганських мотивів, він безпричинно напав на працівника, якого побачив першим, та почав наносити йому удари ножем в голову.
На щастя, потерпілий зміг дати кривднику відсіч, а тому довести до кінця свій злочинний умисел щодо позбавлення людини життя йому не вдалось.
Тікаючи з місця злочину, на виробництві нападник зустрів ще одного чоловіка, якому також без причини, нецензурно виражаючи погрози застосування фізичного насильства та діючи з особливою зухвалістю, намагався нанести удар ножем.
Окрім цього, з хуліганських мотивів зловмисник ще й пошкодив автомобіль,  що стояв на території товариства, розбив вікно цеху та порушив нормальну роботу лінії по виробництву макаронів, що призвело до псування продукції підприємства.
Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Віталій Довгань, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 2 ст. 15 п. 7 ч. 2  ст. 115 (закінчений замах на умисне вбивство з хуліганських мотивів) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.
Рішенням суду засудженому призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі та зобов’язано сплатити на користь потерпілого 35 тис. грн. моральної шкоди, а також відшкодувати підприємству 8 тис. грн. матеріальних збитків, спричинених вимушеною тимчасовою зупинкою роботи.

Автор: Катерина Прокопець