Новини
Події

На Хмельниччині відкрили чергову місцеву пожежну команду

13 червня у селі Осламів Віньковецького району на Хмельниччині за участю голови Хмельницької облдержадміністрації Вадима Лозового, помічника народного депутата України Віктора Бондаря – Віталія Іваневича, тимчасово  виконуючого  обов’язки  начальника  Головного  управління  ДСНС  України  у Хмельницькій  області Дмитра Бондаря, очільника райдержадміністрації Віталія Лелюка, голови райради Анатолія Ходюка, а також голови Осламівської сільської ради Ігоря Іващука відбулося урочисте відкриття нової місцевої пожежної команди.

Новий підрозділ обслуговуватиме одразу 8 навколишніх сіл. Це дозволить скоротити час прибуття допомоги вдвічі. Відтак громада, а це понад 6 тисяч людей, почуватиметься безпечніше, адже забезпечення людей надійним захистом та створення безпечних умов проживання – це перший крок задля відродження українського села.

Слід зазначити, що амбіційний проект співробітництва 4-х сільських рад у сфері пожежної безпеки було реалізовано за підтримки держави.  Так, місцевому бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій було виділено 594,3 тис. грн. державної субвенції. Завдяки цим коштам було придбано пожежний автомобіль із обладнанням та проведено реконструкцію приміщень.

Для забезпечення роботи підрозділу у короткий термін було проведено внутрішнє оздоблення приміщень депо, благоустрій території та придбано усе необхідне:  пожежно-рятувальне оснащення та захисний одяг.

 Під час урочистостей тимчасово виконуючий обов’язки очільника Служби порятунку Хмельниччини Дмитро Бондар побажав вогнеборцям «сухих рукавів» та віддав перший наказ: “Місцевій пожежній команді села Осламів  заступити на бойове чергування та забезпечити безпеку населення у ввіреному районі виїзду”.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

Автор: Катерина Прокопець