Новини
Здоров’я

Всесвітній день донора крові: чому варто долучитись до збору крові?

Всесвітня організація охорони здоров’я обрала 14 червня в якості дня для вияву вдячності мільйонам людей, які рятують життя і зберігають здоров’я інших людей, здаючи свою кров. 

Здати кров у День донора крові – символічно. У Хмельницькому кров здала журналістка редакції Поділля News Алла Самойленко. Але донорська кров потрібна завжди, вона рятує життя і повертає здоровя. Місць, де можна долучитися до благородної справи досить. Ми про них уже повідомляли.

Медики чекають на небайдужих людей. Сама процедура триває недовго, це не боляче і, більше того, лікарі запевняють, що корисно для людини. Звісно, якщо ви не страждаєте якимись тяжкими хворобами.

Важливість Всесвітнього дня донора крові перегукується з безсумнівною важливістю самого донорства. Метою цього щорічного заходу є залучення здорових людей до донорства крові. Щомиті в усьому світі у людей будь-якого віку і походження виникає потреба в переливанні крові за життєвими показаннями. Але отримати її може лише кожен п’ятий. І серед таких хворих – багато дітей. Це десятки людських життів, які можна врятувати. Донорська кров рятує тяжко травмованих та подовжує життя тим, хто страждає від патологій.

НагадаємоМіністерство охорони здоров’я України оприлюднило перелік медичних закладів на Хмельниччині, де можна здати кров. 

Читайте нас у Телеграм https://t.me/podillyanews та у нашій групі  Viber @ПоділляNEWS 

 

Автор: Катерина Прокопець