Новини
Кримінал

Знову засудили: у Летичеві чоловік за гратами провів близько 15 років

 

Летичівський районний суд визнав винним жителя Деражнянщини за ч. 1 ст. 162 КК України (незаконне проникнення до житла особи) та за ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена повторно, поєднана з проникненням  у житло) і призначив остаточне покарання у виді 4 років і 6 місяців позбавлення волі. Крім того, одній із потерпілих він має повністю відшкодувати завдану матеріальну шкоду і сплатити 10 тис. грн.. – моральної.

З8-річний чоловік, що за гратами провів близько 15 років, цього разу постав перед Фемідою за дві крадіжки: у Деражні з будинку місцевої мешканки виніс золотих прикрас на майже 20 тис. грн.., а із житла свого односельця викрав електроінструментів на суму 9,5 тис. грн.. і ще прихопив пару кросівок, бінокль і дорожню сумку,  а також йому інкримінували незаконне проникнення до житла. Згідно з вироком, обвинувачений навідався до двох помешкань у Деражні, та до одного – в селі, де живе. Щоправда, за словами потерпілих, нічого звідти не вкрав.

Усі злочини вчинив протягом березня цього року за однаковою схемою: відважував рами металопластикових вікон або ж просто розбивав їх і проникав до будинків.

«Аналізуючи все в сукупності, враховуючи особу обвинуваченого і ступінь його вини, позицію потерпілих, які просять призначити покарання у виді позбавлення волі, а також те, що спричиненні збитки обвинуваченим не відшкодовані,  суд приходить до висновку, що міру покарання обвинуваченому  необхідно призначити в середній  межі санкції ч. 1 ст. 162 КК України у виді обмеження волі  та у середній межі санкції ч. 3 ст. 185 КК України у виді позбавлення волі, з призначенням остаточного покарання шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим», – ідеться у вироку суду, який ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду області.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Читайте нас у Телеграм https://t.me/podillyanews та у нашій групі  Viber @ПоділляNEWS 

Автор: Катерина Прокопець