Новини
Кримінал

Рекетирів, які займались «вибиванням» неіснуючих боргів, взяли під варту

14 червня Хмельницький міськрайонний суд на період досудового розслідування взяв під варту без можливості внесення застави чотирьох членів злочинної групи, яка займалась рекетом на території області.

Нагадаємо, детективи Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області спільно з колегами із СБУ за процесуального керівництва прокуратури затримали групу рекетирів, які, застосовуючи фізичний та психологічний тиск, займалися «вибиванням» неіснуючих боргів у громадян.

До складу злочинного угрупування, яке діяло на території області впродовж березня-червня цього року, входило четверо хмельничан віком від 27 до 32 років, один із яких раніше притягувався до кримінальної відповідальності за грабіж і тільки рік тому вийшов із місць позбавлення волі, повідомляє прес-служба Нацполіції у Хмельницькій області.

В останнього потерпілого зловмисники, погрожуючи фізичною розправою, вимагали 3 тисячі доларів США. Затримали усіх членів групи на одній із вулиць Хмельницького під час отримання ними чергової частини коштів в розмірі 10 тисяч гривень.

Чоловікам доведеться відповідати за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років. В подальшому можлива перекваліфікація провадження на більш тяжкий злочин із суворішим покаранням.

Автор: Тетяна Новак