Новини
Здоров’я

У Славуті просять підтримати міську лікарню

Для цього потрібно підписати декларацію до 1 липня.

Із введенням медреформи в дію, медзаклади отримуватимуть фінансування від Національної служби здоров’я згідно з тарифом надання первинної медичної допомоги за кожного пацієнта, який підпише декларацію з лікарем цього закладу. Обсяги фінансування визначатимуться вже з 1 липня.

Важливо, щоб усі славутчани стовідсотково підписали декларацію з лікарем, в іншому випадку – наша лікарня втратить десятки мільйонів гривень фінансування. А ці кошти могли б бути використанні на посилення матеріально-технічної бази лікувального закладу, йдеться на офіційному сайті Славути.

“Звертаюся до кожного славутчанина та мешканця району: підтримайте нашу лікарню – підпишіть декларацію з обраним лікарем до вказаної дати! Зокрема, повідомляю, що у приміщенні ЦНАП за адресою вул. Миру, 102 розташоване робоче місце для працівника Славутського Центру ПМСД, який надає кваліфіковану консультацію, має повний перелік всіх лікарів, яких можна обрати, здійснює прийом документів від громадян”, – звернувся до славутчан мер міста Василь Сидор.

Документи, які знадобляться для підписання угоди з лікарем – паспорт та ідентифікаційний номер.

Для підписання декларації з педіатром (чи сімейним лікарем, який буде обслуговувати дитину) знадобиться свідоцтво про народження дитини та документи (паспорт та код) обох його батьків або опікунів.

Згідно з новою медичною реформою декларація підписується безстроково.

Автор: Тетяна Новак