Новини
Кримінал

За агресивну поведінку засудженого у колонії правомірно перевели до “одиночки”

Апеляційний суд Хмельницької області залишив без задоволення апеляційну скаргу засудженого, що відбуває покарання у Державній установі «Ізяславська виправна колонія (№31)», на ухвалу Ізяславського районного суду.  Тією ухвалою суд задовольнив подання начальника колонії про переведення засудженого до приміщення камерного типу на 90 діб. Феміда виходила із того, що він зухвало й агресивно себе поводить, систематично порушує умови відбування покарання, погрожує розправою працівникам колонії, не реагує на виховні заходи, не виконує покладені на нього обов’язки, повідомляє прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області.

19-річний засуджений впевнений: таке дисциплінарне стягнення не відповідає його поведінці і є надмірно суворим, тому оскаржує його.

Однак, дослідивши матеріали клопотання та заслухавши учасників судового процесу, апеляційний суд області дійшов до висновку, що суд першої інстанції обґрунтовано прийняв рішення про необхідність переведення засудженого до одиночної камери.

«Оскільки кількість порушень, допущених засудженим під час відбування покарання, свідчить про їх систематичність, а негативна характеристика останнього за місцем відбування покарання, ряд проведених заходів індивідуальної профілактичної роботи, свідчить про їх безуспішність», – зазначає колегія суддів апеляційного суду.

 

 

Автор: Тетяна Новак