Новини
Події

Хмельниччина посіла друге місце у загальному рейтингу областей

Лідерство у формуванні об’єднаних громад утримує Житомирщина, Хмельниччина посідає друге місце у загальному рейтингу областей щодо формування ОТГ.

Також на Хмельниччині найбільше старост обрано. У чому лідирують, а у чому відстають регіони, як розподіляються і використовуються кошти державної підтримки, що відбувається в секторах медицини, освіти, молодіжної та соціальної політики, адміністративних послуг – ці та багато інших даних – у щомісячному моніторингу процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування, що здійснюється Мінрегіоном (ЗАВАНТАЖИТИ).

«Дані щомісячного моніторингу демонструють, що завдяки децентралізації скрізь в країні – у регіонах і громадах – відбуваються процеси, спрямовані на розвиток територій. В кожній області триває добровільне об’єднання громад, усе більше громад співпрацюють для вирішення спільних проблем. У багатьох містах і селах будують чи ремонтують дитсадки, школи, медичні заклади, ЦНАПи та іншу соціальну інфраструктуру. Цифри та факти вперто доводять, що реформа не зупиняється і що на місцях розуміють, як важливо підтримувати ці зміни і рухатися швидко», – прокоментував дані моніторингу перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В’ячеслав Негода.

Джерело

Автор: Катерина Прокопець