Новини
Кримінал

На Хмельниччині екс-ревізор попався на хабарі

25500 грн. штрафу і позбавлення права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій представника органу державної влади, строком на 2 роки – таке покарання призначив Ізяславський районний суд колишньому ревізору-інспектору  Головного управління ДФС в Хмельницькій області. Феміда визнала його винним у проханні та одержанні неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданого йому службового становища (ч. 1 ст. 368 КК України).

За вироком, 25 серпня 2015 року ревізор приїхав з перевіркою у сільський магазин в Ізяславському районі. Здійснивши контрольну закупку шампанського, виявив, що його продають за ціною, нижчою за встановлену мінімальну роздрібну ціну на такий напій. Після закінчення перевірки дав дружині власника, яка на той час його підміняла, підписати повністю незаповнений акт і два порожніх протоколи, залишив номер мобільного і сказав, щоб чоловік з ним зв’язався.

Уже наступного дня чоловіки домовилися про зустріч. Інспектор пояснив підприємцю, що виявлені порушення потягнуть за собою штрафні санкції у розмірі 10 тис. грн., але… він може вказати лише незначні – за винагороду. Зійшлися на 4 тис. грн. Їх власник магазину поклав у пластиковий стакан в автівці, на якій приїхав на обумовлену зустріч ревізор.

Перемовини підприємець записував на диктофон і з записами пішов до правоохоронців – тож давав інспектору уже спеціально оброблені гроші.

У судовому засіданні тепер вже колишній працівник фіскальної служби області свою вину визнав повністю. Підтвердилася вона і показами свідків та речовими й письмовими доказами. Призначаючи покарання, суд врахував, що до кримінальної відповідальності обвинувачений притягується вперше, має виключно позитивні характеристики і численні відзнаки за службу, а також його стан здоров’я та факт, що він утримує малолітню дитину.

«Враховуючи вищевикладене, обставини справи, дані про особу обвинуваченого, а також те, що покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення обвинуваченого, суд приходить висновку, що виправлення та перевиховання обвинуваченого можливе без ізоляції від суспільства, а тому йому слід призначити покарання у межах санкцій ч. 1 ст. 368 КК України у виді штрафу, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій представника органу державної влади», – ідеться у вироку суду.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Читайте нас у Телеграм https://t.me/podillyanews та у нашій групі  Viber @ПоділляNEWS 

Автор: Катерина Прокопець