Новини
Кримінал

У Ярмолинцях судитимуть керівника підприємства, який крав бюджетні кошти

На лаві підсудних Ярмолинецького районного суду опинився директор будівельного підприємства, якому інкримінують службове підроблення (ч. ст.. 366 КК України), заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України), а також цей же злочин, вчинений повторно (ч. 3 ст. 191 КК України).

За версією досудового слідства, у 2013 році керівник будівельного підприємства уклав договори з відділом освіти Ярмолинецької РДА про ремонт спортивного залу у одному з навчальних закладів міста. Будівельники свою роботу виконали, та от директор в акти виконаних робіт вніс недостовірні дані, завищивши обсяги. Райдержадміністрація перерахувала підприємству обумовлені угодами гроші, хоча на майже 147 тис. грн.. роботи фактично виконані не були.

Істину у справі встановлюватиме суд, ми ж нагадаємо, що згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець