Новини
Суспільство

Хмельницькі чиновники сортуватимуть сміття

У холі міської ради встановили спеціальні контейнери. Сортування сміття на роботі може випрацювати в людини звичку робити це і вдома.

«Таким чином ми прагнемо привчати наших працівників до елементарного відсортовування сміття. Хочеться, щоб це стало тенденцією на підприємствах та компаніях міста. Знаємо, що деякі компанії вже практикують і це дуже тішить», – зазначає заступник міського голови Володимир Гончарук.

Аналогічні контейнери встановлено у всіх школах міста у рамках проекту “Сортуй сміття” спільно з ТОВ “Рециклінг Поділля” та ГО “Україна без сміття”, а також діє у місті акція “1000 дерев у Хмельницькому”, спільно з «Офіс-центр», де на зібрану макулатуру учні отримують дерева для своєї школи. А ще до початку нового навчального року вісім загальноосвітніх навчальних закладів міста отримають компостери для утилізації залишків їжі зі шкільних їдалень у рамках еко-проекту «Компола».
А для небезпечних відходів у Хмельницькому віднедавна є екобус, який за графіком на постійній основі збирає небезпечні відходи від мешканців міста.

Автор: Тетяна Новак