Новини
Культура

На Хмельниччині відбувся фестиваль народних традицій “Я люблю тебе, мій Гриців!”

24 червня у селищі Гриців, що на Шепетівщині, відбувся фестиваль єдності, популяризації місцевих народних традицій та культурної спадщини регіону. На захід під назвою «Я люблю тебе, мій Гриців!» зібралися декілька тисяч людей: представники громад Грицівської ОТГ, Хмельницької обласної служби зайнятості, народного колективу «Грицівчанка», майстер  з гончарства тощо.

На запрошення організаторів фестивалю (Грицівська селищна рада та ГО Асоціація «Відродження Грицева»), у заході взяла участь заступник директора Хмельницького обласного центру зайнятості Ольга Пушкар.

«Проведення такого масштабного заходу свідчить про згуртованість та єдність громади, бажання разом зберегти минуле та невпинно рухатись вперед. Тому, Хмельницька обласна служба зайнятості не один рік поспіль співпрацює з Грицівською селищною радою щодо спільного вирішення проблем зайнятості, здійснення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо сталого розвитку сільського зеленого туризму, організації громадських робіт тощо», – наголосила заступник директора О.Пушкар.

Учасники та гості дійства мали нагоду ознайомитися з виставками та інсталяціями «Давайте знайомитися!», побувати на патріотичному флешмобі «Діти Грицева – діти миру!» та на показі моди, скуштувати грицівських смаколиків та взяти участь у різноманітних конкурсах.

Серед такого різноманіття шкільна молодь та дорослі зацікавилися мобільним центром профорієнтації від Шепетівського міськрайонного центру зайнятості. У центрі охочі проходили тестування на визначення професійних навичок, ознайомилися з послугами служби зайнятості, кваліфіковані фахівці допомагали школярам з вибором майбутньої професії тощо.

Зазначимо, що цього року фестиваль відзначає 20-у річницю.

Автор: Алла Самойленко