Новини
Події

У Кам‘янці-Подільському підприємці радилися, як осучаснити виробництво на Хмельниччині

Комунікаційним майданчиком для чергового розширеного засідання Союзу промисловців і підприємців та Об‘єднання організацій роботодавців Хмельницької області стали виробничі площі ТОВ «Преттль Кабель Україна», розташованого у Кам‘янці-Подільському. Учасники проекту з інтересом ознайомились із цим сучасним збалансованим виробництвом, де панує порядок і системність усього циклу виробництва.

Тож подальша дискусія, яка виникла у ході пленарного засідання, стосувалась передусім актуальних питань модернізації регіональної промисловості як ключового фактору у зупиненні відтоку за кордон трудових ресурсів, створенні нових робочих місць, підвищенні рівня заробітної плати і, як результат, сумлінній і системній сплаті податків.

У цьому зв‘язку варто виокремити виступ заступника голови Хмельницької облдержадміністрації Олег Гуменний, який акцентував увагу на інвестиційних проектах, які реалізуються на теренах нашого краю. Зокрема, на  завершенні будівництва одного з найбільших у Європі олійно-екстракційного заводу з переробки сої в Адамполі на Старосинявщині, Загальна сума інвестицій по даному об‘єкту становить 1,5 мільярда гривень, кількість працюючих – понад 200 осіб.

«Маємо передусім створювати умови для розвитку регіонального виробництва, яке генерує  позитивні інфраструктурні зміни і соціальне забезпечення загалом», – підкреслив посадовець.

Тема податкового сприяння розвитку виробництва на Хмельниччині з позитивом була сприйнята представниками підприємницької еліти краю. Адже сьогодні кожна четверта гривня у зведеному бюджеті Хмельниччини надходить від виробників області. Водночас з початку року економічно активні підприємства Хмельниччини наростили сплату ПДВ до більш як 600 мільйонів гривень. За звітний період заявлена сума  бюджетного відшкодування становила 377 мільйонів гривень, підприємствам-виробникам відшкодовано – 353 мільйони гривень.

Важливо, що заходи ДФС з легалізації праці, а на сьогодні завдяки фіскалам до офіційної зайнятості залучено понад тисячу осіб, також сприяють економічному поступу. Паралельно із цим наочно і переконливо про практичні заходи та законодавчі новели щодо подолання не задекларованої праці учасникам засідання розповів начальник управління Держпраці в області Олексій Глушаков.

Ще одним знаковим моментом порядку денного засідання став виступ завідувача кафедри міжнародних економічних відносин Донецького національного університету імені Василі Стуса Олени Орєхової щодо наукового супроводу виробництва та навчання кадрів з європейськими стандартами.

«Ми постійно працюємо над реалізацію стратегічних і тактичних завдань економічного розвитку. Маємо підтримку не лише бізнес-спільноти, але й влади і громади. І сьогоднішній конструктивний діалог вкотре це підтвердив. Попереду ще чимало в роботи. Передусім з модернізації виробництва, пошуку сучасних форм та методів регіональної кооперації. Добре, що на цьому шляху нашими колегами із Кам‘янці-Подільського напрацьовано конкретні приклади, які можемо взяти за взірець, удосконалити і реалізувати в масштабах області», – резюмував керівник Союзу промисловців і підприємців та Об‘єднання організацій роботодавців, заступник голови Громадської ради при ГУ ДФС у Хмельницькій області Іван Дунець.

Джерело

Автор: Алла Самойленко