Новини
Надзвичайні події

Групове отруєння на Хмельниччині: кількість хворих зросла

За інформацією “Хмельницький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України” , станом на 10.00 26 червня зареєстровано 51 хворих на сальмонельоз серед мешканців Хмельницької області. Серед них 50 дорослих та 1 дитина.

Нагадаємо, усі хворі відвідали три поминальні обіди 19 червня в смт. Ярмолинці та с. Нове Село Ярмолинецького району.

Для встановлення джерела збудника інфекції, механізмів та шляхів передачі, а також для локалізації спалаху кишкових інфекцій фахівцями ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» проводить епідеміологічне розслідування та комплекс протиепідемічних заходів.

Люди, які постраждали від отруєння проживають в наступних населених пунктах: місто Хмельницький, Ярмолинецький район (с.Нове Село, с.Томашівка, ст.Ярмолинці, смт.Ярмолинці, с.Скаржинці, с.Перегінка, с.Жилинці, с. Соколівка, с. Лохнівка, с. Антонівці, с. Сутківці); Чемеровецький район (с.Вівся).

При дослідженні харчових продуктів, які вживались на поминальних обідах в 6-ти стравах виділено Salmonella enteritidis (курка смажена, відбивна куряча, котлета куряча, капуста тушкована з курячим м’ясом, бутерброд з сиром та помідорами, пиріжок з горохом).

В домашніх осередках захворілих при дослідженні змивів з об’єктів навколишнього середовища в чотирьох випадках виділено Salmonella enteritidis.

Епідеміологічне розслідування триває.

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS 

Автор: Катерина Прокопець