Новини
Події

На Хмельницькій АЕС перевірили пожежну та техногенну безпеку

Сьогодні на Хмельницькій АЕС відбулась підсумкова нарада з обговорення виявлених зауважень під час планової  перевірки Хмельницької АЕС представниками Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України щодо виконання встановлених законодавством вимог у сфері пожежної та техногенної безпеки. 2 липня заплановано вручення Акту перевірки.

Група фахівців ДСНС України, головного управління ДСНС у Хмельницькій області, державного пожежно-рятувального загону №3 м. Нетішин на чолі із начальником відділу ДСНС України Валерієм Новаком та заступником начальника управління – начальником відділу пожежної безпеки запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області Сергієм Яцухою, а зі сторони Хмельницької АЕС керівників та фахівців основних цехів та підрозділів, служби відомчого нагляду і пожежної безпеки протягом двох тижнів перевіряла території, приміщення, будівлі та споруди Хмельницької АЕС.

Під час перевірки відповідальні особи від Хмельницької АЕС надавали пояснення щодо наявності порушень і  спільно з перевіряючими розглядали напрацьовані матеріали та обґрунтовували включення виявлених зауважень в підсумковий документ.

«Обстежуємо підрозділи на предмет виконання попередніх приписів, оглядаємо весь комплекс споруд, аби оком професіоналів оцінити можливі ризики і недоліки. Можна констатувати, що на ХАЕС серйозно ставляться до усунення зауважень. Звичайно, обладнання старіє, потребує додаткових коштів і заходів для утримання його у належному стані. Спостерігаємо, що багато протипожежних заходів включено у Комплексну (зведену) програму підвищення рівня безпеки енергоблоків. Певні заходи вже впроваджені, інші мають бути реалізовані під час підготовки до продовження терміну експлуатації першого енергоблока. За результатами цієї роботи буде спрямовано керівництву станції наші зауваження», – зазначив під час наради заступник начальник управління – начальник відділу пожежної безпеки запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області Сергій Яцуха.

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS 

Автор: Катерина Прокопець