Новини
Спорт

Хмельницька спортсменка стала найкращою в Україні

Національний олімпійський комітет України визнав срібну призерку чемпіонату Європи з боксу Марію Боруцу найкращою спортсменкою першого літнього місяця. Її наставники – Андрій та Анатолій Чумакови отримали звання найкращих тренерів червня.

На європейській першості, яка відбулася в болгарській Софії, у ваговій категорії 75 кг Марія посіла друге місце. Ця срібна медаль стала найвищим досягненням українських спортсменів в олімпійських індивідуальних видах програми в червні.

Відзначимо, вперше звання найкращої спортсменки місяця в України отримує представниця жіночого боксу.

«Вітаю Марію Боруцу з цим, без перебільшення, історичним результатом. Адже вперше в історії даної відзнаки її отримала представниця жіночої Національної збірної України – зазначив президент ФБУ Володимир Продивус. – Вітаю також з цим досягненням наставників Марії Боруци Анатолія та Андрія Чумакових, Федерацію боксу Хмельницької області, а також головного тренера збірної України Сергія Гордієнка. Переконаний, що срібна нагорода Чемпіонату Європи 2018 сане додатковим стимулом для Марії у тренуваннях, що дозволить їй покращити свій результат вже на Чемпіонаті світу. Впевнений, що для Марії Боруци, та загалом Національної збірної України, під силу показати високі результати на світовій першості в Індії».      

Автор: Катерина Прокопець