Новини
Надзвичайні події

У Хмельницькому судитимуть батька, який неодноразово кричав та бив дітей

Працівники ювенальної превенції сектору превенції Хмельницького відділу поліції спільно з службою у справах дітей обстежили житлово-побутові умови проживання однієї сім’ї обласного центру. 

До відділку поліції надійшло звернення, про те що в одній сім’ї, де на вихованні п’ятеро малолітніх дітей відбуваються неймовірні речі: жахливі побутові умови, неналежне ставлення до дітей, крики та плач діток. 

Відразу відреагувавши на звернення, працівники поліції спільно із залученням відповідних служб виїхали за місцем проживання дітей.

Факт звернення підтвердився. Працівниками поліції спільно з представниками служби у справах дітей та центру соціальної служби для сім’ї, дітей і молоді провели обстеження житлово-побутових умов проживання дітей. Під час перевірки виявлено порушення батьків, де останніх притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). 

Вході з’ясування всіх обставин та опитування сусідів інспектором ювенальної превенції старшим лейтенантом поліції Наталією Михальчук встановлено, що батько неодноразово кричить та б’є дітей, після чого, чоловіка притягнено до адміністративної відповідальності за ст. 173-2 (вчинення домашнього насильства), де в подальшому його долю вирішить суд.

Такі обстеження надалі будуть проводитись із залученням відповідних служб.

Автор: Катерина Прокопець