Новини
Духовність

До Летичева прямує понад 300 паломників із Кам’янця

У неділю, 1 липня, вирушили піші паломництва до санктуарію Летичівської Богородиці. З Кам’янця-Подільського вийшло ювілейне 25 паломництво. Майже одночасно з ними вийшло 26 паломництво Томашпіль-Летичів. Сьогодні — четвертий, передостанній день паломництва.

«Люди чудово нас приймають. Сьогодні ще будемо рахувати наших паломників, але вже можу сказати, що нас є понад 300 чоловік. Переважна більшість — молодь. Із нами йдуть 12 священиків, 5 монахинь та 8 семінаристів. Наймолодшій паломниці — 14 місяців», — розповів CREDO о. Микола Лучинський.

Отець зазначив, що це третє паломництво, в якому він бере участь як керівник.

«Цьогоріч ми святкуємо ювілей. Це вже 25-те паломництво з Кам’янця‑Подільського до Летичева. Ми переживаємо його у дусі вдячності. Першого дня з нами йшов о. Павло Гончарук, який також довгий час був керівником паломництва», — сказав він.

Конференції та роздуми зосереджуються навколо теми «Марія — Цариця миру». Отець Микола розповів, що паломники щоденно мають дві конференції — «марійну і тематичну».

Джерело: http://credo.pro/2018/07/212627

 «Хочу, щоби всі паломники усвідомлювали, що з ними йде справжній Мойсей — Ісус Христос. З ними крокує Матінка Божа. У нас часто кажуть: “Щоб ви мені були здорові!”. А я вам усім хочу сказати — щоб ви мені були святі!» — звернувся до паломників єпископ Кам’янець-Подільської дієцезії Леон Дубравський.

На згадку про ювілей паломники отримали бейсболки з емблемою XXV Паломництва з Кам’янця‑Подільського до Летичева. В останній день на них також чекає приємний сюрприз від організаторів, зазначив о. Микола Лучинський.

Сьогодні паломництво з Кам’янця‑Подільського приймає парафія Пресвятого Серця Ісуса, що у Маниківцях (Хмельницька обл.). Завтра на паломників чекає найдовший маршрут — обидві групи мають пройти майже 50 км.

Автор: Катерина Прокопець