Новини
Кримінал

У Хмельницькому двоє місцевих нелегально ретранслювали футбольні канали

Хмельницькі прокурори виявили двох місцевих підприємців, які займались нелегальною ретрансляцією програм телевізійних каналів про спорт.

Винахідники добре знали, що розповсюдження сигналу мовлення каналів «Футбол-1» та «Футбол-2» заборонено.

Незважаючи на це, вони упродовж 2014-2017 років переналаштовували розповсюджувані супетникосу ресивери та надавали доступ до даних програм мовлення.

Хмельничани порушили Закон України «Про авторське право і суміжні права» та права телерадіокомпанії. Сума шкоди складає близько 330 тисяч гривень.

За результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів для оголошення особам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу мережі електрозв’язку, що заподіяло значної шкоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб та повторно), ч. 2 ст. 176 (незаконне розповсюдження програм мовлення, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що заподіяло значної шкоди) Кримінального кодексу України.

Довідково: найвища міра покарання за статтями обвинувачення передбачена ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України – позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець