Новини
Події

В Хмельницькому зупинили будівництво хмарочосу на набережній

Майже рік слухалась справа щодо скасування рішення виконавчого комітету Хмельницька міська рада, яким було скасовано містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки по вулиці Кам’янецька, 2А.

Суддя Хмельницького міськрайоного суду Вікторія Мороз прийняла таки принципове рішення. У задоволені позову забудовника відмовлено.

Рішення Хмельницького міськрайонного суду від 30 травня 2018 року:

В задоволенні позову приватного підприємства «ФІНМАРКЕТ» до виконавчого комітету Хмельницької міської ради, третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмету спору на стороні позивача – приватне підприємство «БУД КЕПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ» про визнання протиправним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, відмовити.

Заходи забезпечення позову, вжитті ухвалою Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області від 14.06.2017 року у виді зупинення дії рішення виконавчого комітету Хмельницької міської ради Хмельницької області № 274 від 28.04.2017 року «Про скасування містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки № 10/ГП-25.1-04 від 14.01.2016 року взамін № 114/ГП-25.1-04 від 23.06.2014 року, виданих приватному малому підприємству «ФІНМАРКЕТ» для будівництва висотного багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими торговельно-офісними приміщеннями та закладами ресторанного господарства» – скасувати.

Рішення для виконання направити до виконавчого комітету Хмельницької міської ради.

На жаль,  принциповість Хмельницької міської ради не спостерігається щодо інших будівництв, наприклад, резонансного будівництва по вулиці Прибузька, 5/1, однак тут міська рада була принциповою і отримала поки маленьку перемогу.

Звичайно ж поки це лише рішення першої інстанції і у позивача є ще 30 днів на подачу апеляційної скарги. 

Джерело

Автор: Катерина Прокопець