Новини
Події

Лише за день у Кам’янці-Подільському виявили 23 працівників-нелегалів

Під керівництвом начальника Управління Держпраці у Хмельницькій області Олексія Глушакова інспектори праці Управління Держпраці та Кам’янець-Подільської міської ради здійснили раптові відвідування, без попереднього повідомлення роботодавців, з питань легалізації трудових відносин у  закладах харчування та торгівлі міста Кам’янець-Подільського.
Результат одноденної роботи –  встановлення грубого порушення трудового законодавства в частині оформлення трудових відносин відносно 23 працівників.
На підсумковій нараді, з метою оперативного аналізу стану «тіньової зайнятості» у місті Олексій Глушаков зазначив: «Тільки спільна активна щоденна та скоординована робота інспекторів праці громад Хмельниччини та Управління Держпраці буде сприяти виявленню значно більшої кількості фактів незадекларованої праці, виплати заробітної плати без здійснення бухгалтерського обліку і, як наслідок, сприятиме збільшенню надходжень не тільки до державного бюджету, а в першу чергу до бюджетів територіальних громад області за рахунок зростання сум сплачених податків та загальнообов’язкових відрахувань із заробітної плати».
«Наразі Управлінням розроблено графік виїздів спеціалістів відділу праці по містах обласного значення, громадах області з метою як надання практичних порад інспекторам праці так і проведення спільних відвідувань підприємств. Спершу такі відвідування охоплять міста обласного значення, територіальні громади з найбільшою густотою населення», – додав керівник Управління Держпраці.
Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS

Автор: Катерина Прокопець