Новини
Надзвичайні події

Влада Славути: дитячий табір “Голубі озера Славутчини” потрібно рятувати

Свого часу спільно із тоді ще головою Славутської районної ради Василем Кардашем міській владі вдалося відновити роботу дитячого оздоровчого табору «Голубі озера Славутчини», що знаходиться в селі Стригани. Це місце було центром відпочинку для дітей із Славути, Славутського та навіть сусідніх районів.

“Зараз цей об’єкт знаходиться вже на території Крупецької ОТГ і я цілковито підтримую її голову Валерія Михалюка за його ініціативність щодо передачі табору на баланс громади та його відновлення,” – розповів мер міста Василь Сидор. 

Конституцією України регламентовано – районна рада, як орган місцевого самоврядування, представляє спільні інтереси територіальних громад сіл. В інтересах усіх громад районну зберегти табір «Голубі озера Славутчини».

“У Славутському районні йде до завершення формування об’єднаних територіальних громад і ми розуміємо, що райрада вже неспроможна відновити цей об’єкт оздоровлення. А тому передача табору на баланс Крупецької ОТГ є правильним рішенням,” – доповнив Василь Сидор.

Міська влада роками виборює право славутської громади на територію колишнього військового шпиталю. Вжиті всі можливі і неможливі заходи, направлено сотні листів на Міністерство оборони, інші вищі органи влади.

“Балансоутримувач сам не приводить об’єкт у належний стан і не дає це зробити громаді міста. А в цей час приміщення шпиталю практично зовсім зруйновані. Ми не повинні допустити такого із оздоровчим табором. Адже це питання можна вирішити на місцевому рівні, лише потрібна реакція районної ради,” – говорить мер Славути.

Мер міста готовий всебічно сприяти відновленню роботи дитячого оздоровчого табору «Голубі озера Славутчини» і  пропонує Крупецькій ОТГ укласти угоду щодо співпраці у цьому напрямку. 

Джерело

Автор: Катерина Прокопець