Новини
Кримінал

5 років за гратами за серійні крадіжки та наркотики

Апеляційний суд Хмельницької області підтримав вирок ізяславських колег, яким неодноразово судимому чоловіку призначили 5 років ув’язнення за неодноразові крадіжки і зберігання наркотиків. Йому інкримінували ряд статей Кримінального кодексу: ч.2 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб), ч.2  ст. 185 (крадіжка за попередньою змовою групою осіб, вчинена повторно), ч.1 ст.309 (незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту).

Непрацюючий шепетівчанин із спільником вчиняли злочини в Нетішині, Ізяславі та Шепетівці протягом 2013-2014 років. Розпочали із викрадення автомобіля у Нетішині. Далі – крадіжки особистих речей з приватних автомобілів. За допомогою ножиць зловмисники відчиняли водійські дверцята та викрадали все залишене в салоні та багажнику: від автомагнітол і грошей до чохлів на сидіння й автомобільної гуми.

Під час затримання  у рецидивіста виявили ще й особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс, який він придбав для власного вживання.

Спільник отримав два вироки ще у 2014-2015 роках. Шепетівчанин перебував у розшуку.

Вирок набрав законної сили.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Тетяна Новак