Новини
Бізнес

Хмельниччина посіла друге місце в Україні

Протягом першого півріччя 2018 року на Хмельниччині до бюджетів усіх рівнів зібрано 4 мільярди 364 мільйони податкових платежів. Відповідно ріст сплати податків та зборів в області склав плюс 917 мільйонів до минулорічного показника. 

При цьому до державного бюджету мобілізовано 1 мільярд 799 мільйонів гривень з темпом росту надходжень до минулого року 130 відсотків, що у грошовому виразі становить 414 мільйонів гривень.

У структурі держбюджету половину надходжень займають податок на додану вартість та податок на прибуток. Так, з початку року сума сплаченого ПДВ досягла позначки у 734 мільйони гривень, що на 172 мільйони більше, ніж за січень-червень 2017 року, отримано 200 мільйонів гривень податку на прибуток, що на 74 мільйони більше, ніж торік.

Доходи місцевих бюджетів краю склали 2 мільярди 565 мільйонів гривень. Додатково до завдання територіальні громади отримали 185 мільйонів гривень. Темп росу надходжень відповідно до минулорічного періоду склав 124 відсотки, або 503 мільйони гривень..

Найбільше місцеві скарбниці отримали від оподаткування доходів фізичних осіб – 1 мільярд 711 мільйонів гривень. У порівнянні з минулорічними надходженнями зростання склало 30 відсотки, або майже 400 мільйонів гривень. Таким чином, по надходженнях від ПДФО зафіксовано одні з найвищих темпів зростання і за цим показником Хмельницька область посідає друге місце в Україні.

«Високий фінансовий результат, досягнутий у динаміці росту надходжень оплати праці свідчить про дієвість реалізації комплексу спільних заходів з легалізації трудової зайнятості подолян та спроможність влади та бізнесу вирішувати важливі для соціального розвитку регіону проблеми. Загалом питання. підняття економічного потенціалу Хмельниччини у багатьох його аспектах постійно перебуває порядку денному зустрічей з представниками соціально відповідального бізнесу. У діалозі ми знаходимо істину», – прокоментував результати роботи начальник ГУ ДФС у Хмельницькій області Сергій Ковальчук.

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS

Автор: Катерина Прокопець