Новини
Події

Хмельницьке відділення Антимонопольного комітету України знову визнало дії Хмельницької мерії антиконкурентними

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало виконавчому комітету Хмельницької міської ради припинити дії з ознаками антиконкурентних.

Нагадаємо, нещодавно Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало Хмельницькій міській раді припинити бездіяльність.

Рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради від 08.02.2018 року №82 “Про затвердження конкурсної документації з призначення управителя багатоквартирних будинків у місті Хмельницькому та внесення змін в рішення виконавчого комітету від 25.05.2017 року №375” до кваліфікаційних критеріїв для участі у конкурсі були включені обов’язкові умови стосовно наявного досвіду роботи з надання послуг у сфері управління (обслуговування та утримання будинків та прибудинкових територій) не менше 2 років та обсягів наданих послуг обслуговування не менше 50% від загальної площі будинків, вказаних у об’єкті.

Рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради від 23.05.2018 №385 “Про призначення управителів багатоквартирних будинків у місті Хмельницькому” були призначені управителі багатоквартирних будинків.

У м. Хмельницькому надання послуг з управління багатоквартирними будинками здійснюють управляючі муніципальні компанії, створені на базі житлово-експлуатаційних контор, і об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, які здійснюють обслуговування одного чи декілька будинків.

Тому участь у конкурсі не взяли чи не могли взяти суб’єкти господарювання, які працюють на ринку менше двох років чи надавали послуги по одному чи декількох будинках та які не відповідають кваліфікаційним критеріям.

Відділення рекомендувало виконавчому комітету Хмельницької міської ради внести зміни до рішення виконавчого комітету Хмельницької міської ради від 08.02.2018 року №82 в частині приведення кваліфікаційних критеріїв до вимог Порядку проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку та скасувати рішення виконавчого комітету Хмельницької міської ради від 23.05.2018 №385 “Про призначення управителів багатоквартирних будинків у місті Хмельницькому”

Про результати розгляду рекомендацій Хмельницька міська рада повинна проінформувати Відділення протягом місяця.

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS

Автор: Катерина Прокопець